4 daagse stedentrip naar bruisend Berlijn met verblijf in Plaza Hotel nabij de Kurfürstendamm

 • Incl. retourvlucht
 • Aan de Kurfürstendamm
 • Dagelijks uitgebreid ontbijt
Nu vanaf € 279,-
Reserveer nu
Het goede Plaza Hotel Berlin is uitstekend gelegen nabij de bekende Kurfürstendamm. Het driesterrenhotel heeft moderne kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Elke ochtend staat een heerlijk uitgebreid ontbijtje voor je klaar. Je krijgt, wanneer je in dit hotel verblijft, 20% korting in het restaurant en zelfs in de bar van het hotel. Geniet ervan! Vanuit het hotel loop je zo de winkelboulevard op en kun je alle bezienswaardigheden van deze unieke stad gemakkelijk bereiken. Een tip van VakantieTips: huur een fiets in het hotel zodat je de stad nog beter kunt beleven!
Arrangement
 • Inclusief retourvlucht
 • 3 nachten in Plaza Hotel
 • Dagelijks uitgebreid ontbijt
 • Gratis gebruik van WiFi
Bijzonderheden
 • Fietsen tegen betaling te huur
 • Prijzen exclusief toeristenbelasting
 • Parkeren tegen betaling


Berlin Plaza am Kurfürstendamm

Berlin Plaza am Kurfürstendamm is een driesterrenhotel. Dit modern ingerichte hotel biedt een à-la-carterestaurant, gratis WiFi én een centrale ligging aan de Kurfürstendamm. Het hotel is voorzien van een receptie, centrale wifi (gratis), lift en parking. 's Morgens staat er een heerlijk ontbijtbuffet voor je klaar. Voor een hapje en een drankje kun je terecht in het restaurant en de bar.

Berlin Plaza am Kurfürstendamm geniet een ideale ligging in het centrum van Berlijn. Het ligt vlak bij dé bekendste winkelstraat van Berlijn: de Kurfürstendamm. De metrohalte vind je op ca. 500 m van het hotel.

Kamers
De comfortabele kamers zijn voorzien van WiFi (gratis), telefoon, tv, haardroger, bad of douche en toilet.


Berlijn
Berlijn is de hoofdstad van Duitsland. De historie van Berlijn zorgt dat tegenwoordig miljoenen toeristen per jaar naar de eens gedeelde stad komen om te kijken naar de resten van de voormalige opdeling, de architectuur, restanten van de Berlijnse Muur en alles wat verder nog herinnert aan het roerige verleden van de stad. Grote contrasten vind je vooral terug in oude en nieuwe architectuur. Bij vrijwel iedereen bekend is de roerige geschiedenis waarbij West-Berlijn tientallen jaren lang door een ongeveer 168 kilometer lange afscheiding gescheiden was van Oost-Berlijn en Oost-Duitsland. Deze Berlijnse Muur is na de val van de muur in 1989 op enkele stukken na geheel verdwenen. Vanaf het moment dat West-Berlijn en Oost-Berlijn weer samengevoegd werden tot één stad heeft de plaats zich in rap tempo ontwikkeld.

Omdat Berlijn meer dan veertig jaar als gedeelde stad heeft bestaan, hebben de twee gebieden zich onafhankelijk van elkaar ontwikkeld in een tijd dat er veel gebouwd moest worden. De vele bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden de stad Berlijn dusdanig beschadigd dat er een wederopbouw nodig was. In het voormalige Oost-Berlijn zie je dat men zich vooral geconcentreerd heeft op woningbouw. Het straatbeeld van de oostelijke helft van de stad wordt voor een redelijk bepaald door wooncomplexen van gemiddeld vijf tot acht verdiepingen hoog. Daar tussendoor vind je enkele historische gebouwen, woonhuizen en winkelpanden van voor de oorlog en steeds meer moderne winkelcentra. Alexanderplatz is een voorbeeld van het moderne Berlijn, terwijl het plein Frankfurter Tor een idee geeft hoe men in de jaren vijftig in het communistische Oost-Berlijn een boulevard inrichtte. De oorspronkelijke stadspoort waarnaar het plein vernoemd is verdween aan het einde van de negentiende eeuw, toen de stadsmuren verdwenen. Binnen het voormalige Oost-Berlijn staan echter ook een aantal prachtige historische gebouwen zoals de Dom van Berlijn, het Rode Raadhuis, de Mariakerk en de televisietoren die met zijn 365 meter hoogte vanuit veel plekken in de stad te zien is. Eén van de mooiste bouwwerken die net nog aan de oostzijde van de Berlijnse Muur stond is de Brandenburger Tor. Deze stadspoort is de enige stadspoort van Berlijn die bewaard is gebleven. De huidige poort dateert uit het jaar 1788. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de poort en de directe omgeving flink beschadigd door het oorlogsgeweld. De Brandenburger Tor is in de jaren negentig van de vorige eeuw helemaal gerenoveerd, na de val van de Berlijnse Muur.

De sfeer in het voormalige West-Berlijn is ook na de hereniging anders dan in het oosten. Hier lijkt het allemaal is het allemaal wat drukker, wat gejaagder. Meer stads op een Westerse manier. Het huidige stadsdeel Charlottenburg, zoals dit deel van Berlijn heet, telt veel restaurants waarin een groot aantal keukens vertegenwoordigd zijn. In het oosten van Berlijn zie je vooral traditionele Berlijnse restaurants aangevuld met fastfoodketens en buitenlandse keukens. Hier in het westen gaat de fantasie wat betreft koken over het algemeen wat verder en tref je een aantal zeer hippe fusionrestaurants aan.

De mooiste Stedenreizen voor de leukste prijzen.

Even lekker weg. De leukste steden trips inclusief vliegticket voor aantrekkelijke prijzen. 

this should be a image

Stedentrip bruisend Londen

 • Snel en makkelijk te bereiken
 • Shop till you drop in Oxford Street
 • Incl. vliegticket naar Londen
Nu vanaf € 311,-
this should be a image

5 dgs stedentrip romantisch Venetië

 • Centrum goed bereikbaar
 • Kleinschalig hotel
 • Comfortabele kamers
Nu vanaf € 313,-
this should be a image

4 daagse stedentrip naar prachtig Rome

 • Vlakbij de Via Veneto
 • In het centrum van Rome
 • Incl. dagelijks ontbijt
Nu vanaf € 304,-
this should be a image

5 daagse stedentrip naar magisch Praag

 • Incl. retourvlucht
 • Incl. dagelijks ontbijt
 • Zeer centraal gelegen
Nu vanaf € 99,-
Meer Stedenreizen
Reserveren